Proiectul național „Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”

Apel către avocații ieșeni pentru a contribui la proiectul național „Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”

Delegații de Tineret ai României la ONU* demarează, începând cu luna aprilie 2022, proiectul național „Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”, care urmărește să contribuie la educația juridică a tinerilor și invită toți avocații din Baroul Iași să împărtășească din experiența lor profesională, dacă doresc, cazuri pe care le-au avut cu tineri și soluțiile la care au ajuns.

 

Pe scurt, dacă:

  • ați avut probleme juridice care au implicat în mod direct și principal tineri cu vârsta cuprinsă între 14 – 26 ani,
  • problemele juridice au privit: dreptul muncii, dreptul familiei sau accesul la justiție,
  • ați găsit soluții pentru tinerii în cauză și apreciați că pot fi de folos și altor tineri care s-ar putea confrunta în viitor cu aceleași probleme,

Delegații vă invită să trimiteți un e-mail la adresa: office@unyouthdelegate.ro cu subiectul „Avocat Baroul Iași – Justiția pentru Tineri”.

 

În cuprinsul acestuia, vă rugăm să includeți: vârsta tânărului/tinerilor și câteva detalii cu privire la mediul din care provin(e) (urban/rural), situația socială, financiară și studiile
acestuia/acestora (în măsura în care sunt cunoscute), domeniul problemelor juridice (dreptul muncii, dreptul familiei sau acces la justiție), problemele concrete cu care s-au confruntat (cât mai detaliat cu putință), soluția la care ați ajuns (din nou, cât mai detaliat posibil, cu indicarea și a legislației aplicabile). Implicarea dumneavoastră nu durează mai mult de timpul necesar pentru redactarea și trimiterea e-mailului.


Termen-limită: 15 mai 2022

 

Momentan, se derulează și o campanie de consultare directă a tinerilor cu privire la problemele cu care se confruntă în cele trei domenii pe care proiectul se concentrează. Toate problemele și soluțiile vor fi cuprinse într-un ghid în format digital, a cărui finalizare este programată pentru finalul lunii iunie 2022. Bineînțeles, toți profesioniștii care vor trimite e-mail și vor ajuta Delegații cu experiența și soluțiile lor, vor avea contribuția recunoscută în cadrul ghidului (contribuțiile nu sunt remunerate, proiectul nu are finanțare, implicarea este în sistem de voluntariat, dacă vă doriți să contribuiți cu titlu gratuit).

Informații suplimentare:
Av. Aura-Elena Amironesei
E-mail: avocat.amironesei@gmail.com
Tel.: 0751183881

*Programul „Delegații de Tineret ai României la ONU” reprezintă o platformă de reprezentare a tinerilor din întreaga țară pe cea mai înaltă scenă diplomatică la nivel mondial, demarată în 2006, sub egida unui parteneriat între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Afacerilor Externe.
Delegații participă anual la Adunarea generală a ONU și la lucrările Comisiei pentru Dezvoltare Socială, la New York, evenimente în cadrul cărora reprezentanții tinerilor din România susțin discursuri și contribuie la realizarea unor strategii mondiale în acest sector.


Pentru mai multe detalii, puteți accesa:

www.facebook.com/UNYDRO

unyouthdelegate.ro