MĂSURI PENTRU SPRIJINIREA AVOCAȚILOR

Având în vedere evoluția exponențial crescătoare a  numărului îmbolnăvirilor cu coronavirus COVID-19 în ultimele zile, precum și restricțiile impuse de autoritățile statului, ca o măsură de prevenire a riscului de contaminare a avocaților, începând cu data de miercuri, 25 martie, secretariatul și casieria Baroului Iași și ale Filialei Iași a C.A.A. se închid pentru lucrul cu publicul.

Cererile vor putea fi adresate prin e-mail la adresele: barouavocati@upcmail.ro (Baroului Iași) și caafilialaiasi@upcmail.ro (Filiala C.A.A. Iași), iar orice încasări/plăți se vor realiza prin transfer bancar. Număr de telefon de contact: 0232.217898.

La nivelul Baroului Iași se aplică măsurile propuse de Comisia Permanentă a U.N.B.R. pentru sprijinirea avocaților, ca urmare a stării de urgență, respectiv:

  1. Pentru toate taxele și contribuțiile datorate de avocați pentru formarea bugetului baroului și a fondurilor Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) și ale filialelor, care sunt scadente începând cu data de 16.03.2020, majorările de întârziere se stabilesc la 0%.
  2. Se suspendă calcularea majorărilor de întârziere pentru datoriile contributive ale avocaților, acumulate anterior datei de 16.03.2020.
  3. Procedurile privind controlul avocaților cu privire la plata taxelor și contribuțiilor prevăzute la pct.1 și 2 se suspendă. Nu se încep proceduri noi.
  4. Procedurile privind suspendarea calității de avocat ȋn temeiul art.27 alit.c) din Legea nr.51/1995 se suspendă. Nu vor începe proceduri noi.