CONFERINȚA ”AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI” - EDIȚIA A II-A

Joi, 23 septembrie 2021, începând cu orele 15.00, în Sala „B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, va avea loc Conferința AVOCAȚI ÎN AGORA. REPERE ÎN ISTORIA BAROULUI IAȘI, ediția a II-a, organizată în parteneriat de Baroul Iași, Asociația ”Vespasian V. Pella și Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași.

În cei peste 150 de ani de existență, Baroul Iași a cunoscut un continuu proces de modernizare și, în tandem cu întreaga societate românească, și-a adaptat structurile instituționale atât la imperativele politico-juridice naționale cât și la standardele civilizației europene. Pe lângă meritul de a se fi impus în lumea juridică nu doar ca simpli hermeneuți ai legii ci ca părți active în procesul legislativ, avocații ca oameni ai cetății, au constituit elita intelectualității și modele demne de urmat.

Demersul nostru de a cunoaște o parte din istoria Baroului și de a evoca marile personalități afirmate de-a lungul timpului este un exercițiu necesar atât pentru cei din interiorul profesiei cât și pentru viitorii juriști. În același timp, vor fi abordate problemele actuale ale profesiei și statutul avocatului în Mileniul III.

Înscrierile se fac în perioada 15 august-15 septembrie 2021 la adresa asociatiav.v.pella@gmail.ro